Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Druivenclafoutis


  • Ingredienten:
250 g pitloze blauwe druiven, 250 g pitloze witte druiven, 1/2 dl Muscat de Beaume de Venise(Gall & Gall), 50 g boter, 4 eieren, 75 g witte basterdsuiker, 100 g bloem, zout, 1 bekertje creme fraiche(2 dl), 2 dl volle melk, strooibus poedersuiker.
  • Beschrijving:
Druiven van tros plukken, wassen, op keukenpapier laten uitlekken en in een kom doen. Wijn erover schenken en minstens 1 uur laten marineren. Oven voorverwarmen op 175?C(in magnetron) boter smelten. Taartvorm dun invetten met gesmolten boter. Druiven afgieten, wijn opvangen. In kom eieren en basterdsuiker met handmixer tot luchtig, schuimig mengsel kloppen. Achtereenvolgens bloem, mespunt zout, creme fraiche, melk, wijn van druivenmarinade en helft van gesmolten boter erdoor kloppen. Beslag in taartvorm schenken en druiven erover verdelen. Rest van gesmolten boter erover besprenkelen. In midden van oven clafoutis in ca. 45 minuten goudebruin en gaar bakken. Uit oven clafoutis royaal bestrooien met poedersuiker. Clafoutis laten afkoelen tot lauwwarm en vlak voor serveren opnieuw bestrooien met poedersuiker.

Reacties op Druivenclafoutis

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: