Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Bavarois van perzik met pistacheijs en frambozens


  • Ingredienten:
200 gram perziken, eventueel uit blik, 2 vanillestokjes, 400 gram suiker, 20 gram gelatine, 4 eidooiers, 5 dl. slagroom, 4 eiwitten
voor de garnituur : 400 gram pistache-ijs, 1 doosje frambozen, 1 bosje munt, poedersuiker, 1 dl. frambozensaus, 100 gram krokante koekjes
  • Beschrijving:
Pureer voor de bavarois de perziken en schenk dit in een pan. Voeg het merg van de 2 vanillestokjes samen met 200 gram suiker toe en breng alles aan de kook. Los hierin de geweekte gelatine op. Haal de pan van het vuur. Roer de 4 eidooiers erdoor en klop het mengsel (au bain marie) stevig en romig.
Klop apart van elkaar de slagroom met 100 gram suiker en de eiwitten met 100 gram suiker stijf. Bewaar 1/3 deel van de slagroom voor de garnering. Spatel eerst de slagroom door het dooiermengsel en, als laatste, de stijfgeklopte eiwitten. Schep de massa in een bavarois/puddingvorm. Laat dit ca. 3 uur afgedekt opstijven.

Reacties op Bavarois van perzik met pistacheijs en frambozens

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: