Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Tompouces met chocolademousse


  • Ingredienten:
2 plakjes bladerdeeg, 160 gram pure chocolade, in stukjes, 4 tl. rum, 4 kleine eieren, geplitst, 2 tl. poedersuiker, 100 gram witte chocolade, 1 zakje chocoladeglazuur (Baukje)
  • Beschrijving:
Smelt de pure chocolade samen met de rum in een kom boven een pan met heet water (au bain marie). Klop de eidooiers met de poedersuiker schuimig en roer de gesmolten chocolade erdoor. Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het chocolademengsel. Schep de moussen in een diepvriesbak (inhoud ca. 1 liter) en vries in. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg en halveer de plakjes. Bak ze in ca. 15 minuten goudbruin. Laat de plakjes afkoelen en snij ze met een kartelmes voorzichtig horizontaal door, zodat je 8 dunne plakjes krijgt. Vries de bladerdeegplakken in, verpakt in een afgesloten diepvriesdoos. Leg de witte chocolade in de koelkast.Laat de chocolademousse ca. 1 nacht in de koelkast ontdooien. Haal het bladerdeeg uit de diepvriesdoos en laat het in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Schaaf met een kaasschaaf dunne flinters van de witte chocolade. Verwarm het chocoladeglazuur volgens de gebruiksaanwijzing. Leg 4 plakjes bladerdeeg met de snijkant naar onderen naast elkaar. Bestrijk met de glazuur en bestrooi rijkelijk met geschaafde witte chocolade. Leg de andere plakjes bladerdeeg naast elkaar met de snijkant naar boven. Verdeel de chocolademousse in een dikke laag erover en dek af met de chocoladeglazuur-plakjes.

Reacties op Tompouces met chocolademousse

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: