Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Luchtige avocadokoffiepudding


  • Ingredienten:
10 gr. gelatine * 1 citroen * 3 avocado?s * 4 eetl. oploskoffie * 300 gr. witte basterdsuiker * 1/4 ltr. slagroom * 3 eiwitten * 2 eetl. gembersiroop * chocolade-moccaboontjes
  • Beschrijving:
In een kom met koud water de gelatine 10 min. laten weken. De citroen uitpersen. De avocado?s halveren en de pitten eruit nemen. Het vruchtvlees eruit lepelen. In een keukenmachine of roerzeef het avocadovruchtvlees met het citroensap pureren. In een pannetje 1 dl. water aan de kook brengen. 2 eetl. oploskoffie en 150 gr. basterdsuiker er al roerende in oplossen. De gelatine goed uitknijpen en van het vuur al roerende in het koffiemengsel oplossen. Laten afkoelen tot het mengsel iets dikker begint te worden. Intussen in een kom de helft van de slagroom stijfkloppen. In een kom de eiwitten stijfkloppen. Het koffiemengsel door de avocadopuree roeren. Achtereenvolgens de slagroom en het eiwit erdoor scheppen tot alles goed gemengd is. Een puddingvorm van 1 ltr. omspoelen met koud water. Het avocadomengsel erin scheppen. De pudding in 3 uur in de koelkast stijf laten worden. In een pannetje 1 dl. water met 150 gr. basterdsuiker aan de kook brengen. Basterdsuiker al roerende oplossen. 5 min. zachtjes laten inkoken. Van het vuur af 2 eetl. oploskoffie en de gembersiroop erdoor roeren. Laten afkoelen en overdoen in een sauskommetje.In een kom de rest van de slagroom met de suiker stijfkloppen. Overdoen in een spuitzak. De puddingvorm enkele tellen in heet water houden. Een schaal op de vorm leggen. Samen keren, even schudden en de pudding op de schaal laten glijden. De pudding garneren met toefjes slagroom en moccaboontjes, de kofiesaus apart erbij geven.

Reacties op Luchtige avocadokoffiepudding

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: