Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Bananenmousse met frambozensaus


  • Ingredienten:
1 banaan * 1 eetl. citroensap * 1 zakje vanillesuiker * 3/4 dl. slagroom * 25 gr. witte basterdsuiker * 1/2 blikje frambozen (200 gr.) * 2 garneerchocolaatjes
  • Beschrijving:
Pureer de gepelde banaan met het citroensap en de vanillesuiker in een keukenmachine of prak ze heel fijn. Klop de slagroom met de helft van de basterdsuiker stijf. Schep de room luchtig door het bananenmengsel. Schep de bananenmousse in 2 coupes en laat de mousse in de koelkast in minstens 1/2 uur opstijven. Pureer de frambozen met vocht in de keukenmachine en wrijf ze boven een pan door een zeef. Voeg de overige basterdsuiker toe. Breng de frambozensaus aan de kook en los de suiker al roerende op. Laat de frambozensaus in een bak met koud water afkoelen.Schep de frambozensaus vlak voor het opdienen over de bananenmousse. Garneer met een chocolaatje.

Reacties op Bananenmousse met frambozensaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: