Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocoladepudding met truffels


  • Ingredienten:
190 gr. melkchocolade (2 repen a 75 gr. en 1 reep a 40 gr.) * 7 blaadjes gelatine * 3 eieren * 1/2 ltr. melk * 50 gr. suiker * 1/2 doosje chocoladetruffels a 200 gr.
  • Beschrijving:
Pudidngvorm van 3/4 ltr. met koud water omspoelen. Met kaasschaaf of dunschiller chocoladerepen langs lange zijkant grofraspen. In kom met ruim koud water gelatine 5 min. weken. Eieren splitsen. In kommetje dooiers met suiker losroeren. In pan melk aan de kook brengen. 3 eetl. hete melk door dooiermengsel roeren. Al roerende dooiermengsel aan melk toevoegen. Al roerende verwarmen (niet koken) tot gebonden vla ontstaat. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete vla oplossen. 150 gr. geraspte chocolade erdoor roeren (rest achterhouden voor garnering). In kom 1 eiwit stijfkloppen (rest van eiwitten wordt niet gebruikt). Zodra chocolade-gelatinemengsel lobbig begint te worden, stijfgeslagen eiwit en 1/3 van rest van geraspte chocolade erdoor scheppen. Helft van chocolademengsel in puddingvorm schenken. Truffels erop rangschikken (mogen niet tegen vorm komen). Rest van chocolademengsel in vorm schenken. Bovenkant gladstrijken. Afgedekt in koelkast pudding in 2 uu rlaten opstijven.Plat bord of ronde schaal op puddingvorm leggen. Samen keren en pudding op bord laten glijden. Garneren met rest van geraspte chocolade.

Reacties op Chocoladepudding met truffels

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: