Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Appelperentasjes met rozijnenijs


  • Ingredienten:
8 bolletjes vanille-roomijs75 gr blanke rozijnen2 el rum4 plakjes bladerdeeg2 friszure appels1 handpeer2 el citroensap50 gr walnoten4 el honing4 kleine taartvormpjes
  • Beschrijving:
Laat het ijs iets zachter worden. Wel de rozijnen in de rum (verwarm dit licht) en meng ze door het ijs. Zet het ijs terug in de vriezer.Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.Verwam de oven voor op 200?C.Schil de appels en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel ze met citroensap. Hak de walnoten grof. Schep ze met de honing door het fruit. Vet de taartvormpjes licht in. Bekleed de vormpjes met de bladerdeeglapjes. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork, verdeel het fruitmengsel erover en vouw de punten van de deeglapjes over de vulling. Bak 15 minuten in het midden van de oven.

Reacties op Appelperentasjes met rozijnenijs

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: