Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozenaardbeientaartje met biscuitbodem


  • Ingredienten:
1 rol Molen-Aartje tarwemoutbiscuits (200 g)
150 gr plantaardige margarine
100 gr rozijnen, enkele uren geweekt in 2 dl water
250 gr tofu
3 eetl appeldiksap
1 dessertl citroenrasp
? theel vanillepoeder
ca. 7 gr agar-agar (1 staaf of 1? zakje)
25 gr gedroogde kokos
25 gr sesamzaad
  • Beschrijving:
Verkruimel de moutbiscuits zo fijn mogelijk, eventueel met behulp van een
keukenmachine. Smelt de margarine en mengt deze door de kruimels. Schep dit
mengsel in een springvorm met een doorsnee van ongeveer 20 cm en druk het
even flink aan. Zet op een koude plek zodat de margarine weer hard kan
worden.
Giet het weekwater van de rozijnen in een pannetje, verhit het langzaam en
los er de agar-agar in op. Pureer de tofu of prak deze zo fijn mogelijk.
Meng er de in stukjes gesneden aardbeien, abrikozen, rozijnen, appeldiksap,
citroenrasp, vanillepoeder en de inmiddels opgeloste agar-agar zorgvuldig
doorheen en schep het geheel in de springvorm. Opnieuw op een koude plek
zetten en laten opstijven.
Rooster de kokos en het sesamzaad korte tijd in een droge koekepan en strooi
dit mengsel over de taart.

Reacties op Abrikozenaardbeientaartje met biscuitbodem

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: