Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Amerikaanse browniestaart


  • Ingredienten:
125 gr. zelfrijzend bakmeel * 40 gr. cacao * 125 gr. boter * 225 gr. donkerbruine basterdsuiker * 1 zakje vanillesuiker * mespunt zout * 2 eieren * 100 gr. gehakte walnoten * 1-2 eetl. melk * boter voor het invetten

Voor het glazuur:

40 gr. boter * 25 gr. cacao * 3 eetl. koffiemelk * 125 gr. poedersuiker
  • Beschrijving:
Zeef het bakmeel en de cacao boven een kom. Meng de boter me de basterd- en vanillesuiker. Voeg het zout toe. Roer het botermengsel door het bakmeel. Klop de eieren er een voor een doorheen en voeg de walnoten toe. Roer de melk erdoor, zodat een soepel beslag ontstaat. Beboter de vorm en doe het beslag erin. Bak de taart gaar en bruin in het midden van een voorverwarmde oven van 190 C. gedurende ca. 35 min. Controleer met een sateprikker of de taart gaar is. Als de prikker droog blijft, is de taart gaar. Zet deze anders nog even terug in de oven. Laat de taart afkoelen op een taartrooster. Maak het glazuur door de zachte boter uit te roeren met de gezeefde cacao en de koffiemelk. Voeg de gezeefde poedersuiker al roerende toe tot de massa mooi glanst. Bestrijk de afgekoelde taart met het glazuur. Versier de taart met een mooie roze strik en/of roze marshmallows.

Reacties op Amerikaanse browniestaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: