Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocoladeamandeltruffels


  • Ingredienten:
2 ? dl slagroom
merg van 2 vanille stokje
2 tl venkelzaadjes
1 tl gekneusde korianderzaadjes
1 kaneelstokje
1 steranijs
500 g witte chocolade, in kleine stukjes
50 g amandelspijs
75 g ongezouten koude roomboter, in blokjes gesneden
50 g amandelschaafsel, goudbruin geroosterd in de koekenpan
500 g pure chocolade, van goede kwaliteit met minstens 56 % cacaomassa
200 g cacaopoeder
  • Beschrijving:
Plet de venkelzaadjes, koriander, kaneel en steranijs fijn in de vijzel. Breng de slagroom met het vanillemerg en de specerijen aan de kook, neem de pan van de warmtebron en laat de room afgedekt 10 min. trekken zodat alle aroma?s uit de specerijen los komen.
Giet de room door een zeef en breng opnieuw tegen de kook aan. Neem de pan van de warmtebron, voeg de witte chocolade toe en laat al roerende smelten.
Roer amandelspijs, amandelschaafsel en in drie gedeelten de boter door het chocolademengsel tot alles goed is gemengd. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.Klop het chocolademengsel in circa 6-8 min. met de mixer smeuig en licht van kleur. (Om de chocoladevulling smeuig te kunnen kloppen mag ze niet te koud zijn, is dat wel het geval laat het dan eerst op keukentemperatuur komen) Schep met behulp van twee kleine lepels grillige bergjes van de chocolademassa en leg die op vetvrij papier. Laat opstijven in de diepvriezer.
(De chocoladebergjes zijn afgedekt in de diepvries minstens vier weken houdbaar, je kunt de truffels dus op een willekeurig moment afmaken, zie punt 9 en10) Smelt de pure chocolade au-bain-marie (warm-waterbad); neem daarvoor een pan met een passende glazen schaal of roestvrijstalen kom die goed aansluit. Vul de pan met zoveel water zodat de schaal het water net niet raakt.
Breek de chocolade boven de schaal in stukjes en laat al roerende smelten tot het een temperatuur heeft bereikt van 35-40?C. Wentel de chocoladebergjes een voor een met een vork door de chocolade en rol ze daarna door de cacaopoeder. In de koelkast zijn ze minstens twee weken houdbaar.

Reacties op Chocoladeamandeltruffels

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: