Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Amandelkoekjes met chocolade


  • Ingredienten:
Voor 18-20 koekjes:
140g boter - 60g poedersuiker - 1 ei, geklutst - 1 eetlepel melk - geraspte schil van 1 citroen - 250g gewoon meel - 100g geblancheerde amandelen, fijngehakt (of kant-en-klaar amandelpoeder) - 150g zwarte chocolade - 75g amandelschilfers, geroosterd
  • Beschrijving:
Vet twee ovenplaten in.1. Roer de boter en de suiker samen tot een licht en romig mengsel. Giet er dan met kleine beetjes het ei bij, klop goed na elke toevoeging. Wanneer al het ei is opgenomen, roer je er de melk en de citroenschil door.
2. Zeef het meel en roer het dan samen met de gehakte amandelen door het deeg, kneed het tot het glad en zacht is. Vorm het deeg zo goed als het gaat in een rechthoekige blok en wikkel er plasticfolie rond. Zet het in de koelkast voor 2 uur.
3. Verwarm de oven voor op 200?C. Snij de deegblok nu voorzichtig in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
4. Leg ze op de ingevette ovenplaten en bak ze in de voorverwarmde oven voor 15 minuten, of tot ze vanboven mooi goud zijn. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen op een rekje of bord.
5. Smelt de chocolade aubainmarie of in de microgolfoven. Smeer de gesmolten chocolade in een dikke laag (mogelijk moet je meer gebruiken dan 150g) op de koekjes en strooi er onmiddellijk de geroosterde amandelschilfers over. Laat afkoelen en serveer.

Reacties op Amandelkoekjes met chocolade

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: