Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Bretonse boterkoek kouign amann


  • Ingredienten:
500 gram bloem
250 gram suiker, in 5 porties
250 gram koude, gezouten boter in klontjes, in 5 porties
25 gram gist
1 eidooier. losgeklopt
mespunt zout
2 dl. lauw water (ca. 35 ?)
wat bloem om te bestuiven
1 kleine theelepel suiker
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 180? C.
Los de gist op in het water met een kleine theelepel suiker, voeg de bloem toe en kneed er een glad deeg van, laat het 1 uur, afgedekt met een vochtige doek staan op een warme plaats.
Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol het deeg daarop uit tot een ronde lap.
Verdeel een portie boterblokjes over de lap en strooi er suiker over, vouw de lap in vieren.
Herhaal dit nog vier keer.
Vet een boterkoekvorm in en leg het deeg hierin, druk of rol het gelijkmatig uit en bestrijk het met eidooier.
Bak de boterkoek in 30 minuten goudbruin en gaar.
Oventijden en temperaturen verschillen per oven, noteer bij het gewenste resultaat de eigen gegevens bij het recept.

Reacties op Bretonse boterkoek kouign amann

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: