Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Cheesecake met bessen


  • Ingredienten:
Voor de bodem:
100 gr. zachte boter
30 gr. suiker
100 gemalen amandelen
125 gr. bloem
snufje zout

Voor de vulling
500 gr. gemengde bessen uit de diepvries of vers
50 gr. boterkoekjes
500 gr. magere kwark
1 tl. citroensap
140 gr. suiker
50 gr. bloem
? dl. melk
3 eidooiers
1? dl. slagroom
2 eiwitten
30 gr. maizena
20 gr. poedersuiker
  • Beschrijving:
Vooraf: laat de kwark circa een halve dag uitlekken in bijv. een brandschone (dus niet naar wasmiddel ruikende) theedoek of papieren koffiefilterzakje.
Kneed de benodigdheden voor het bodemdeeg dooreen. Rol 2/3 van het deeg uit tot een cirkel van 26 cm. doorsnede en bedek hiermee de bodem van de springvorm. Rol van de rest een ?slang? en maak daarvan een rand van ca. 2 cm. hoog. Prik met een vorm gaatjes in de bodem en zet hem koel weg.
Bedek de bodem met bakpapier en gedroogde erwten. Bak de bodem ca. 15-20 min in een voorverwarmde oven op 200?C. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen. Verwijder voorzichtig het bakpapier en de erwten.Zet de oven nu op 180?C. Spreid de bessen uit op keukenpapier en laat ze zo ontdooien. Lek ze uit in een vergiet en dep ze voorzichtig droog. Verkruimel de boterkoekjes heel fijn en meng het kruim tussen de bessen. Roer de uitgedrukte kwark, 100 gr suiker, bloem, melk en eidooiers door. Klop de slagroom stijf. Klop het eiwit met overgebleven suiker stijf. Spatel de slagroom en de kwark voorzichtig door de kwarkmassa Roer de maizena erdoor. Verdeel de bessen met kruim over de voorgebakken bodem en daarop de kwarkmassa. Bak de taart in 40-45 min. Dek de taart eventueel halverwege de baktijd af met bakpapier. Laat hem afkoelen in de uitgeschakelde oven. Bestrooi tot slot met wat poedersuiker.

Reacties op Cheesecake met bessen

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: