Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozenplaatkoek met schuim


  • Ingredienten:
Voor het deeg:
300 g bloem
250 ml lauwwarme melk
1 zakje Gist
snufje zout
1 eierdooier
70 g suiker
1 zakje Vanillesuiker
5 druppels Citroenaroma
50 g boter of margarine, gesmolten

Voor de garnering:
1 kg abrikozen, gehalveerd en ontpit
1-2 eetlepels kaneelsuiker (mengsel van 2 eetl. suiker en 1/2 eetlepel kaneel)
4 eiwitten
100 g suiker
  • Beschrijving:
Oventemperatuur en baktijd (eerste keer):
Elektrische oven: 200?C (voorverwarmen)
Heteluchtoven: 185?C (voorverwarmen)
Gasoven: stand 4 (voorverwarmen)
Baktijd: ca. 20 minuten

Oventemperatuur en baktijd (tweede keer):
Elektrische oven: 210?C (voorverwarmen)
Heteluchtoven: 190?C (voorverwarmen)
Gasoven: stand 4-5 (voorverwarmen)Baktijd: 5-7 minutenDe bloem boven een mengkom zeven en de gist er goed door roeren. In het midden een kuiltje maken, het zout, de eierdooier, suiker en vanillesuiker, het citroenaroma en iets afgekoelde boter en melk er in doen en de ingredienten met de mixer (met de kneedhaken) 3 minuten kneden (het deeg is vrij slap).

Het deeg op een ingevette bakplaat uitstrijken en de abrikozen met de bolle kant naar onderen erop leggen. Het gebak met kaneelsuiker bestrooien en op een warme plaats 15 minuten laten rijzen.

Het gebak in het midden van een voorverwarmde oven bakken (zie baktijd en oventemperatuur eerste keer). Het eiwit eerst een beetje en vervolgens met de suiker zo stijf slaan dat een snede van een mes zichtbaar blijft. Het eiwit in een spuitzak met een kartelmondje scheppen en het lauwwarm afgekoelde gebak met het eiwit garneren (zie foto).

Het plaatgebak opnieuw in het midden van de oven zetten (zie baktijd en oventemperatuur tweede keer). De abrikozenplaatkoek iets laten afkoelen en in stukken van gewenste grootte snijden.

Reacties op Abrikozenplaatkoek met schuim

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: