Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocolade serehtruffels


  • Ingredienten:
3stengels sereh(citroengras)125ml slagroom200g extra bittere chocola(b.v.Cote dOr de Noir Intense70%),in stukjes gebroken75g ongezouten roomboter,op kamertemperatuur50g cacaopoeder
  • Beschrijving:
Sereh in de lengte halveren en in stukken snijden.In steelpan met dikke bodem slagroom met sereh aan de kook brengen,vuur laag draaien en smaak nog 5min.laten intrekken.Sereh uit pan nemen en vuur laag draaien.Chocolade boven room in stukken breken en al roerend laten smelten.Boter erdoor roeren.Mengsel in schaal schenken en in koelkast afgedekt 1uur laten opstijven.Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 ronde of ovale balletjes draaien.Cacao boven bord zeven en balletjes erdoor rollen.Truffels in koelkast weer even laten opstijven.Serveren op kamertemperatuur.

Reacties op Chocolade serehtruffels

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: