Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeiyoghurttaartjes


  • Ingredienten:
voor de bodem:

75 gr. boter of margarine * 35 gr. suiker * 1 theel. kaneel * 325 gr. bastognekoekjes, verkruimeld * 8 eetl. aardbeienjam

voor de vulling:

8 blaadjes witte gelatine * 7 eidooiers * 3 eiwitten * 120 gr. + 2 eetl. suiker * 1,5 dl. melk * 2 vanillestokjes, opengesneden * 1 theel. geraspte schil van 1 citroen * 2 eetl. sap van 1 citroen * 5 dl. volle yoghurt (Danone Bio) * 2,5 dl. slagroom, stijfgeklopt * 500 gr. aardbeien, in plakjes * 1 zakje taartgeleipoeder rood (11 gr., Baukje)
  • Beschrijving:
Boter zachtjes laten smelten. 35 gr. suiker, kaneel en koekkruimels erdoor roeren. Mengsel in bakvorm scheppen en aandrukken. 30 min. in koelkast laten opstijven. Jam over bodem verdelen. Gelatine in koud water 5 min. weken. Melk aan de kook brengen. Merg uit vanillestokjes schrapen. Eidooiers met 120 gr. suiker en vanillemerg op kom met heet water schuimig kloppen. Melk toevoegen en kloppen tot gebonden creme ontstaat. Uitgeknepen gelatine erin oplossen. Yoghurt, citroensap en -rasp toevoegen. Tot lobbig laten afkoelen. Eiwitten stijfkloppen en met slagroom door creme spatelen. Mengsel in vorm scheppen, gladstrijken en 5 uur in koelkast laten opstijven.Aardbei dakpansgewijs op taart leggen. Geleipoeder met 2 eetl. suiker en water volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Taart met gelei bestrijken en 10 min. laten afkoelen. Taart voorzichtig uit vorm halen en in 16-20 ruitjes snijden.

Reacties op Aardbeiyoghurttaartjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: