Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Boterkoek met gedroogde pruimen amandelspijs en a


  • Ingredienten:
250 gr bloem - 200 gr witte basterdsuiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 theel zout - 200 gr harde boter - 1 ei - 125 gr amandelspijs - 8 gedroogde gewelde pruimen (AH of notenbar) - 3 eetl amarette
  • Beschrijving:
Snij de gedroogde gewelde pruimen in 4 stukjes en leg ze ? 20 minuten in de amaretto. Beboter de vorm licht en bestrooi met wat bloem of paneermeel. Verwarm de oven voor op 200?C. Zeef het bloem.Doe bloem, basterdsuiker, zout, vanillesuiker in een kom en roer dit door elkaar. Voeg hier de boter in kleine stukjes en de helft van het losgeklopte ei aan toe. Kneed hiervan een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in twee porties. Bedek de bodem van de vorm met een portie. Verdeel hierover de amandelspijs (in grove stukjes) en de pruimen. Leg de tweede plak deeg hier losjes op. Trek met een vork wat figuurtjes over de boterkoek. Roer wat overgebleven amaretto door de rest van het losgeklopte ei en strijk dit uit over de boterkoek. ? 20 minuten bakken in de oven op 200~C. Beslist niet langer.

Reacties op Boterkoek met gedroogde pruimen amandelspijs en a

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: