Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Appelperentaart


  • Ingredienten:
Becel Voor, koken, (roer)bakken en braden
100 g Becel voor Bakken en Braden in de wikkel
100 g kristalsuiker
200 g bloem
1 tl bakpoeder
2 appels
3 peren
snufje kaneel
snufje foelie
2 el Becel voor de Koffie
40 g amandelsnippers
20 g poedersuiker
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor tot 175 ?C.
Vet een springvorm van ca. 20 cm in met Becel Voor koken, (roer)bakken en braden.90 minutenMaak van Becel Voor koken, (roer)bakken en braden, suiker, bloem en bakpoeder een stevig deeg. Deel dit deeg in tweeen en laat het ingepakt in de koelkast ca. een half uur rusten. Schil ondertussen de appels en peren. Snijd het fruit in dunne schijfjes en bestrooi het met wat kaneel en foelie.
Rol het deeg per deel met een deegroller uit. Bekleed de bodem en de randen van de ingevette springvorm met een deel van het deeg. Leg de schijfjes appel en peer hier om en om op. Schenk hier Becel voor de Koffie over.
Snijd het overige deeg in repen van ca. 2 cm.
Bedek het fruit met de repen deeg en strooi er tenslotte amandelsnippers en poedersuiker over. Bak de appel-perentaart in het midden van de oven in 40 minuten gaar.

Reacties op Appelperentaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: