Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Appelpeerplaatgebak


  • Ingredienten:
8 plakjes diepvries bladerdeeg - 1 kleine citroen - 1/2 vanillestokje - 250 gr boter - zout - 200 gr suiker - 4 middelgrote eieren - 90 gr bloem - ? 200 gr abrikozenjam - 1 kg Elstar appels - 1 kg stevige peren (Doyenne du Comice) - 1 el poedersuiker
  • Beschrijving:
Bladerdeeg ontdooien. Citroen wassen en shil raspen. Vanillestokje overlangs halveren en merg eruit schrappen. In pan boter smelten. Van vuur nemen. Citroenrasp, vanillemerg, snufje zout en suiker erdoor mengen. ? 5 minuten goed kloppen tot suiker is opgelost. Eieren er een voor een doorkloppen, steeds als het vorige ei is opgenomen. 90 gr bloem erover zeven en erdoor kloppen. Abrikozenjam zeven . Appels en peren schillen, klokhuizen verwijderen en in vieren snijden. Appelpartjes inkerven.Oven voorverwarmen op 200?C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Bedekken met plakjes bladerdeeg. Plakjes met water aan elkaar plakken. Bodem bestrijken met 3/4 van de abrikozenjam. Hierop het eideeg uitstrijken. Beleggen met om en om appelpartjes en perenpartjes met de bolle kant naar boven.
Iets onder midden van de oven gebak in ? 60 minuten gaar en goudbruin bakken. Zodra het gebak uit de oven komt bestrijken met rest jam. Vlak voor het serveren bestrooien met poedersuiker.

Reacties op Appelpeerplaatgebak

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: