Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocolade en hazelnoottaart


  • Ingredienten:
Voor de taart:175 g boter,175 g basterdsuiker,3 eieren,175 g zelfrijzend bakmeel,theelepel bakpoeder,2 eetlepels melk,40 g hazelnoten(geroosterd en fijngehakt),40 g bittere chocolade( fijngehakt),3 dl slagroom(stijfgeslagen met suiker naar smaak en een zakje klopvast).

Voor het chocoladeglazuur:100 g bittere chocolade(in kleine stukjes),1 dl slagroom
  • Beschrijving:
Voorbereiding: 15 minuten Bereidingstijd: 30 minuten Aantal porties: 8Verwarm de oven voor op 180?C Doe alle ingredienten behalve de noten, chocolade en slagroom in een keukenmachine en meng tot een gelijkmatig deeg Meng de nootjes en chocolade erdoor en verdeel het mengsel over twee met bakpapier beklede springvormen Bak de taartbodems in ? 25 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen Maak ondertussen het glazuur: doe slagroom en chocolade in een magnetronschaal en laat ? 1 minuut smelten op de hoogste stand of laat in een bakje boven een pan heet water smelten Strijk de slagroom over een taartbodem en plaats de tweede erbovenop. Giet het glazuur erover en laat dit even opstijven.

Reacties op Chocolade en hazelnoottaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: