Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocolade koffiecake


  • Ingredienten:
*200 gram bittere chocolade
*2 eetlepels poederkoffie
*5 eierdooiers
*125 gram suiker
*? dl bruine rum
*125 gram zachte boter
*150 gram zelfrijzend bakmeel
*mespuntje zout
*5 eiwitten
Voor het glazuur:
*250 gram poedersuiker
*15 gram boter
*1 eetlepel koffiepoeder
*3 eetlepels heet water
Voor de garnering:
*enkele aardbeien
*? liter slagroom
*2 borrelglaasjes koffielikeur
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius of gasstand 3.
Vet een tulbandvorm in en bestuif hem licht met bloem. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze 'au bain marie'.
Los de koffiepoeder op in 1 eetlepel heet water. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker dik en schuimig. Klop de gesmolten chocolade, rum en de boter erdoor.
Zeef de bloem met zout en spatel dit er luchtig door.
Klop de eiwitten in een aparte kom stijf, klop de rest van de suiker erdoor en schep het door het beslag.
Doe het beslag over in de vorm en bak de cake ca. 50 minuten in het midden van de oven.
Komt er een erin gestoken satestokje er droog uit dan is de cake gaar.
Laat de cake op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de vorm. Zeef voor het glazuur de poedersuiker, doe de boter erbij, los koffie op in het hete water en klop alles goed door elkaar. Bestrijk de cake met het glazuur. Garneer met plakjes aardbei. Klop voor het serveren de slagroom met de likeur half stijf. Serveer het apart bij de cake.

Reacties op Chocolade koffiecake

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: