Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeienyoghurtrol


  • Ingredienten:
Voor het beslag :
4 eieren -
80 gram suiker -
1 zakje vanillesuiker -
5 druppels citroenaroma -
100 gram patentbloem -
snufje zout -

Voor de vulling :
250 ml volle yoghurt -
80 gram suiker -
sap van 1 citroen -
250 gram gepureerde aardbeien -
6 blaadjes gelatine -
75 ml heet water -
100 gram aardbeien in stukjes -
250 ml slagroom -

Voor de garnering :
enkele aardbeien -
enkele pistachenootjes
  • Beschrijving:
De eieren, de suiker, de vanillesuiker en het citroenaroma in een mengkom dik schuimig kloppen. De bloem zeven en met het zout lepelsgewijs door het eimengsel spatelen. Het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uitstrijken. Het bakpapier aan de ?open kant? tot een opstaand randje vouwen om te voorkomen dat het beslag van de bakplaat loopt. Het gebak iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.

Het gebak direct na het bakken op een met suiker bestrooide theedoek (of stuk bakpapier) storten. Het bakpapier met koud water bestrijken en er voorzichtig maar snel aftrekken. Het gebak met behulp van de theedoek oprollen en laten afkoelen.

Voor de vulling de yoghurt, suiker, het citroensap en de aardbeienpuree door elkaar roeren. De gelatine 10 minuten in ruim koud water weken, uitknijpen en in het hete water oplossen.

De slagroom stijf slaan en zodra het yoghurt-aardbeienmengsel geleiachtig begint te worden de slagroom en de stukjes aardbei erdoor spatelen.

De opgerolde biscuitrol voorzichtig afrollen, met twee derde van het yoghurt-aardbeienmengsel bestrijken en het gebak opnieuw oprollen. De buitenkant met het resterende aardbeienslagroommengsel bestrijken en er zoals op de foto met een vork diepe gleuven in maken. De rol met stukjes aardbeien pistachenootjes garneren.

Reacties op Aardbeienyoghurtrol

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: