Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeientaart met witte chocolade


  • Ingredienten:
80 gr. bloem + 1/2 eetl. * 20 gr. maizena * 6 eieren * 125 gr. witte basterdsuiker * zout * 500 gr. aardbeien * 4 dl. slagroom * 1,5 zakje slagroomversteviger * 1 pot aardbeienjam (340 gr.) * 2 doosjes witte chocolade-sticks (Rademaker) * 1 eetl. poedersuiker
  • Beschrijving:
(kan dag van tevoren)

Springvorm van 24 cm. invetten en met 1/2 eetl. bloem bestuiven. Overtollige bloem eruit kloppen. Bloem en maizena zeven. Eieren splitsen. Oven voorverwarmen op 175 C. Eiwit stijfkloppen. Met mixer dooiers, suiker en snufje zout in 10 min. dik en romig kloppen. Lepel voor lepel bloemmengsel erdoor scheppen. Eiwit luchtig erdoor scheppen. In springvorm doen. Op rooster in midden van oven in 35 min. lichtbruin en gaar bakken (taart is gaar als deze bij lichte vingerdruk terugveert). Uit oven 5 min. laten afkoelen. Rand en bodem van springvorm verwijderen. Op taartrooster verder laten afkoelen. Intussen aardbeien wassen, 12 aardbeien achterhouden voor garnering. Van rest van aardbeien kroontje verwijderen en kleinsnijden. Slagroom met slagroomversteviger stijfkloppen. In spuitzak met fijne kartelspuitmond 1/5 deel van slagroom doen. Boven rest van slagroom jam door zeef wrijven. Door elkaar scheppen. Bovenkant van afgekoelde taart zonodig recht bijsnijden. Taart in3 plakken snijden. Bovenkant van onderste plak bestrijken met 1/3 deel van jam-room. Helft van aardbeistukjes erover verdelen. 1 taartplak erop leggen. 13 van jam-room en rest van aardbeistukjes erover verdelen. Bovenste taartplak erop leggen. Taart rondom bestrijken met 1/3 van jamroom. Tegen zijkant van taart chocoladesticks zetten, zodat roze-witte rand ontstaat. Bovenlangs taartrand slagroom spuiten.Taart garneren met achtergehouden aardbeien.

Reacties op Aardbeientaart met witte chocolade

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: