Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeiengebak met citroencreme


  • Ingredienten:
voor het deeg:

5 eieren * 30 gr. onbewerkte marsepein * 100 gr. suiker * 1 snufje zout * 100 gr. bloem

voor de vulling:

750 gr. aardbeien * 350 gr. rode bessengelei * 2 citroenen * 7 blaadjes witte gelatine * 5 eidooiers * 100 gr. poedersuiker * 1/2 ltr. slagroom
  • Beschrijving:
Voor het biscuitdeeg de eieren splitsen. De marsepein met 50 gr. suiker kneden. 2 eetl. lauw water met de handmixer geleidelijk door de marsepeinmassa mengen. De eidooiers hier een voor een door mengen en doorkloppen met de mixer totdat er een gladde witte creme is ontstaan. De eiwitten met de resterende suiker en zout stijf slaan en op het dooiermengsel scheppen. De bloem hierboven zeven. Eiwit en bloem voorzichtig door het dooiermengsel scheppen, zodat er een homogene massa ontstaat. Het bakblik beleggen met bakpapier. Het beslag hierop gelijkmatig verdelen tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Het gebak in de voorverwarmde oven (225 C.) in 8 min. gaar laten worden. De taartplak met het bakpapier uit de oven nemen en af laten koelen. Het papier verwijderen en het gebak in de lengte in 3 even grote stukken snijden. De aardbeien wassen, uit laten lekken, schoonmaken en halveren. 1 taartplak met 2/3 van de bessengelei bestrijken en beleggen met de helft van de aardbeien. Voor de citroencreme de citroenen onder de hete kraan schoonboenen, de schil raspen en het sap uitpersen. De gelatine in ruim koud water weken. Eidooiers met poedersuiker en 6 eetl. citroensap in ongeveer 6 min. met de handmixer tot een dikke witte creme kloppen. Het citroenrasp hierdoor roeren. Slagroom stijf kloppen. De uitgeknepen gelatine op een klein vuurtje laten smelten en met de garde door de citroencreme roeren. Zodra de creme begint te geleren de slagroom door de creme scheppen. De helft van de citroencreme over de met aardbeien belegde taartplak strijken, een 2e plak hierop leggen en enigszins aandrukken. De rest van de creme hier weer op uitstrijken, de 3e plak hierop leggen en eveneens aandrukken. Het gebak 30 min. in de koelkast plaatsen, zodat de creme kan geleren. De bovenkant dun met rode bessengelei bestrijken en de resterende aardbeien hierop leggen. De resterende bessengelei snel aan de kook brengen en roeren tot het koud, maar nog vloeibaar is. De aardbeien hiermee bestrijken.

Reacties op Aardbeiengebak met citroencreme

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: