Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozentaart met citroenkwark


  • Ingredienten:
250 gr. bloem * 100 gr. suiker * 1/2 zakje droge gist (3,5 gr.) * 4 eetl. olie * 750 gr. abrikozen uit pot of blik * 500 gr. magere kwark * 2 eieren * 1 eidooier * 1 eetl. maizena * 4 eetl. citroensap * 50 gr. boter * 100 gr. abrikozenjam * zout
  • Beschrijving:
225 gr. bloem, 2 eetl. suiker, gist, snufje zout in een beslagkom mengen. 1/8 ltr. water en de olie toevoegen en met de handmixer tot een gladde massa kneden. De kom afdekken en 20 min. laten staan. De aanrecht met de resterende bloem bestuiven en het deeg met een deegroller uitrollen. De bodem en de rand van een springvorm van 26 cm. hiermee bekleden. De springvorm afdekken en het deeg nogmaals 25 min. laten rijzen. Met een vork gaatjes in de deegbodem prikken. 250 gr. uitgelekte abrikozen in schijfjes snijden en hiermee de bodem bedekken. De goed uitgedrukte kwark vermengen met de maiznea, 3 eidooiers, citroensap, gesmolten boter. De stijfgeslagen eiwitten door de kwark spatelen. Kwarkmengsel over de abrkkozen verdelen en met een lepel gladstrijken. De rest van de uitgelekte abrikozen hierover verdelen. De abrikozenjam verwarmen en de vruchten hiermee bestrijken. De taart in de op 175 C. voorverwarmde oven in 75 min. gaar laten worden.

Reacties op Abrikozentaart met citroenkwark

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: