Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Banketbakkersroom


  • Ingredienten:
- ? ltr melk
- ? vanillestokje
- 65 gr suiker
- 2 eidooiers
- 25 gr maizena
- 20 gr boter
  • Beschrijving:
# snijd het vanillestokje open
# scheidt de eiwitten van de dooiers1 Breng in een pan de melk met het opengesneden vanillestokje en 40 gram suiker aan de kook.
Los de suiker al roerende op en laat de melk 10 minuten zachtjes trekken.
2 Klop in een kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 minuten tot een schuimige, cremekleurige massa. Klop de maizena erdoor.
3 Verwijder het vanillestokje uit de melk, schraap eventueel de zwarte zaadjes uit het stokje en roer ze door de melk.
4 Roer eerst een beetje melk door het eimengsel en voeg dan het mengsel al roerende aan de melk toe.
Verwarm het geheel roerende tot een gebonden vla.
Roer van het vuur af de boter erdoor.
Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Reacties op Banketbakkersroom

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: