Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Druivencompotetaart


  • Ingredienten:
600 gr. zoet korstdeeg (zie aldaar) * 1,5 kilo witte druiven * 50-75 gr. maizena * 1 eidooier * 1 eetl. creme fraiche
  • Beschrijving:
Zoet korstdeeg volgens recept bereiden. Druiven halveren en ontpitten, sap opvangen. 500 gr. druiven pureren en zeven. Maizena met druivesap losroeren, gepureerde druiven toevoegen en zachtjes verwarmen. Mengsel 2-3 min. laten doorkoken. Van vuur af hele druiven erdoor roeren en samen laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 C. 3/4 deel van deeg uitrollen tot lap van 28 cm. Vorm met deeg bekleden, deeg goed tegen gekartelde rand drukken. Afgekoeld druivenmengsel in vorm schenken. Rest van deeg uitrollen, mooie druiventros uitsnijden en op bakplaat leggen. Eidooier loskloppen met creme fraiche. Deegrand en druiventros ermee bestrijken. Taart en druiventros in midden van oven 40 min. goudbruin bakken (als druiventros te donker wordt, deze eerder uit oven halen). Druiventros voor serveren op taart leggen.

Reacties op Druivencompotetaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: