Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeientaart met citroenroom


  • Ingredienten:
voor de taartbodem:

125 gr. bloem * 50 gr. boter * 1 eidooier * 2 eetl. poedersuiker

voor het biscuitdeeg:

2 eieren * 75 gr. suiker * 1 zakje vanillesuiker * rasp van 1 citroen * 50 gr. bloem * 50 gr. maizena

voor de vulling:

50 gr. boter * 5 eetl. suiker * 100 gr. walnoten * 4 blaadjes witte gelatine * 6 eetl. citroensap * 4 dl. slagroom

voor de garnering:

750 gr. aardbeien * 1 zakje rode taartgelei * 2 eetl. suiker * 1/4 ltr. rode bessensap * 2 dl. slagroom * 100 gr. walnoten
  • Beschrijving:
Voor de taartbodem de bloem met de boter, eidooier en poedersuiker tot een glad deeg kneen, dit wikkelen in plasticfolie en een half uur in de koelkast laten rusten.Het deeg op een met bloem bestoven werkblad uitrollen en in een met bakpapier beklede springvorm met een doorsnede van 26 cm. leggen. De taartbodem met een vork op verschillende plaatsen inprikken en in de op 250 C. voorverwarmde oven 10 min. voor laten bakken. Af laten koelen. Voor het biscuitdeeg de eieren splitsen. De eidooiers met de suiker, vanillesuiker en citroenrasp tot een luchtige creme kloppen. Bloem en maizena hierboven zeven en erdoorheen spatelen. De eiwitten stijf slaan en eveneens door het mengsel spatelen. Het biscuitdeeg over de taartbodem uitstrijken en in de op 175 C. voorverwarmde oven 20 min. verder bakken. Voor de vulling de boter verwarmen en 2 eetl. suiker hierin laten caramelliseren en de gehakte walnoten hierin goudbruin roosteren. Het notenmengsel over het afgekoelde biscuitdeeg verdelen.
De gelatine in ruim koud water weken. Het citroensap met de resterende suiker verwarmen en de uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Dit mengsel af laten koelen. De room stijf kloppen en door het mengsel scheppen. Het citroenroommengsel over de walnoten uitstrijken en de taart in de koelkast in 2 uur door en door koud laten worden. De aardbeien wassen en de kroontjes verwijderen. Met de steelkant naar onder op de taart zetten. De taartgeleipoeder met de suiker mengen en hier beetje bij beetje de bessensap door roeren. Het geheel aan de kook brengen en gelijkmatig over de aardbeien verdelen. De rand van de springvorm verwijderen en de rand met stijfgeslagen slagroom en gehakte noten versieren.

Reacties op Aardbeientaart met citroenroom

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: