Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Fruittheebrood


  • Ingredienten:
500 gram gedroogd fruit (vijgen, rozijnen, abrikozen of andere combinatie), 200 gram bruine suiker, 280 mililiter sterke thee (liefst early grey) , 2 eieren, 225 gram bloem, theelepel bakpoeder, theelepel kaneelpoeder, evt. wat noten voor garnering.
  • Beschrijving:
Snijd de grote vruchten zoals vijgen, doormidden. Zet sterke thee en laat de vruchten in de thee weken. Als de vruchten niet helemaal onderstaan, roer ze dan een paar keer door. Ze moeten minimaal een uur weken, langer mag ook.
Verwarm de oven, vlak voor het bakken, voor tot 160 graden. Vet de cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Roer het meel, kaneel en bakpoeder go0ed door elkaar. meng door de vruchten met thee, de suiker en eieren. Voeg het bloemmengsel toe en roer tot alle bloem is opgenomen, niet langer dan noodzakelijk. Het beslag is vrij natig. Giet het in de ingevette vorm. Garneer de bovenkant met wat amandelen of walnoten. De de obvenkant van de vorm af met aluminiumfolie.
Laat de cake anderhalf uur bakken. Test de garheid door er een satestokje in te steken. Als dat er droog uitkomt is de cake klaar. Let wel op omdat de vruchte nog nattig kunnen zijn, is het beter om voor de zekerheid op een paar plaatsen te prikken.

Reacties op Fruittheebrood

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: