Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Bolo rei portugal


  • Ingredienten:
150 gr. gekonfijte vruchtjes.
30 gr. sultanarozijnen.
30 gr. krenten.
30 gr. walnoten.
30 gr. hazelnoten.
30 gr. amandelen.
1 glas port.
750 gr. tarwebloem.
100 gr. suiker.
50 gr. gedroogde gist.
1 1/4 dl. warm water.
150 gr. boter of margarine.
1/2 eetl. geraspte citroenschil.
4 eieren.
1 tl. grof zout.
1 eidooier.
gehele gekonfijte vruchtjes om te garneren.
1 droge tuinboon.
Evt.1 klein massief metalen verrassinkje (ring of iets dergelijks)
  • Beschrijving:
Weeg alle ingredienten vooraf af en zet alles gereed binnen handbereik.Hak de 150 gr. gekonfijte vruchtjes, de sultanarozijnen, de krenten en alle noten fijn. Meng alles goed door elkaar, samen met een glas port.Meng in een schaal 100 gr. bloem, 1 el. suikeren de gist met het warme water door elkaar.Laat het 10 min. staan.
Klop de boter wat tot schuim en voeg hierbij de rest van de suiker, de geraspte citroenschil en een voor een de eieren. Doe ook het gistmengsel hierdoor. Vervolgens in kleine porties (dus niet alles in een keer !!) de rest van de gezeefde bloem,het zout en de in de port gedrenkte rozijnen en noten. Kneed het geheel goed door elkaar en maak van het deeg een mooie bal. Bestuif de bal deeg met wat bloemen laat hem twee uur rustig staan op een warme plek. Het deeg moet in volume verdubbelen.
Deel het deeg in tweeen. Verstop de tuinboon (en evt. de metalen verrassing)op twee verschillende plaatsen in het deeg. Vent twee tulbanden in met wat boter,strooi er ook wat bloem in en leg hierin hetdeeg. Bestrijk de bovekant van het deeg met tot schuim geslagen eidooier en versier het deeg met gekonfijte vruchtjes. Bak de Bolo Rei (= kongsbol of koningstaart) in ongeveer 50 min in een voorverwarmde oven (225 gr.C, gasovenstand 5).

Reacties op Bolo rei portugal

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: