Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Druiven wijngelei


  • Ingredienten:
5 blaadjes gelatine - 200gr groene druiven - 200gr blauwe druiven - ? liter zoete witte wijn - 100 gr witte basterdsuiker - 1/8 liter slagroom - 1tl kaneel.
  • Beschrijving:
Week de blaadjes gelatine circa 5 minuten in een bakje met ruim koud water. Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes. Breng in een steelpan 1 dl wijn met 75 gr suiker aan de kook en los de suiker al roerende op. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerende op in de hete wijn. Roer de rest van de wijn erdoor en laat het geheel in een bak met ijskoud water in circa 15 minuten afkoelen tot het stijf begint te worden. Vet 4 puddingvormpjes in met een klein beetje olie. Schep de druiven door het wijnmengsel en schep het geheel dan in de vormpjes. Laat de wijngelei in de koelkast in circa 4 uur stijf worden. Klop de slagroom half stijf met de rest van de basterdsuiker en de kaneel. Maak de bovenrand van de wijngelei voorzichtig los. Houd de vormpjes enkele tellen in een bak met heet water. Leg een plat schaaltje op een vormpje en keer ze samen. Schud even en laat de wijngelei op de schaal glijden. Doe de kaneelroom over in een schaaltje en geef deze apart bij de wijngelei.

Reacties op Druiven wijngelei

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: