Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Ananas in butterscotchsaus met vanilleijs


  • Ingredienten:
1 verse ananas - 50gr boter - vers gemalen peper - poedersuiker - 6 bollen vanille-ijs.
Saus : 75gr suiker - 1/8 liter slagroom - 1 borrelglas rum - 25gr boter.
  • Beschrijving:
Schil de ananas en snijd uit het midden 8 mooie plakken. Verwijder de harde kern uit alle plakken. Doe de suiker voor de saus met een el water in een steelpan en laat zonder roeren karameliseren tot de stroop goudbruin van kleur is. Voeg de slagroom toe en blijf roeren tot het een gladde saus is. Voeg de rum toe en klop er vlak voor het serveren met een garde de boter door Zet het ijs circa 30 minuten voor het serveren van de diepvries in de koelkast. Verhit de boter in een grote koekenpan. Lag de plakken ananas in de pan, bestrooi ze met wat peper en poedersuiker en keer ze om. Bestrooi ze op nieuw met poedersuiker en bak ze aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren. Bak zo nodig in twee porties of gebruik twee pannen. Verdeel de ananas over de borden, giet er de warme saus bij en schep er ijs bij.

Reacties op Ananas in butterscotchsaus met vanilleijs

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: