Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeien yoghurtijs met slagroom


  • Ingredienten:
400 gram aardbeien
1/4 liter volle yoghurt
150 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels Berry Blosom (bessenwijn)
1/4 liter slagroom
1 zakje klopvast
  • Beschrijving:
Aardbeien voorzichtig wassen en op het laatst pas de kroontjes verwijderen.
- 250 gram aardbeien door zeef roeren of in de keukenmachine pureren.
Yoghurt, 125 gram basterdsuiker en bessenwijn erdoor mengen.
- In een kom de slagroom kloppen met klop-vast en de rest van de basterdsuiker.
- Helft van de slagroom overdoen in een spuitzak met een grove kartelmond.
- Tot gebruik in de koelkast leggen. Aardbeien yoghurtmengsel luchtig door de rest van de slagroom roeren. Overdoen in een diepvriesdoos (inhoud 1 liter).
- Zonder deksel in de diepvriezer zetten. In ca 3 uur laten bevriezen. Elk half uur met een vork het ijs van de zijkanten losmaken.
- Rest van de aardbeien halveren. Met een ijsbolletjes lepel 2 bolletjes aarbei-yoghurtijs in vier ijscoupes scheppen. (Rest van ijs in de diepvriezer bewaren)
- Aardbeien erover verdelen. Grote toef slagroom erop spuiten.

Reacties op Aardbeien yoghurtijs met slagroom

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: