Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Brioches met rozijnen suiker en kaneel


  • Ingredienten:
50 gr verse bakkersgist

- 100 gr boter.

- 1/2 l melk.

- 75 gr griessuiker

- /2 koffielepel zout

- 850 gr bloem

Om te kleuren:

- 1 geklopt ei

Om te versieren:

- suikerparels

- rozijnen

- boter

- kaneel naar smaak.
  • Beschrijving:
De gist verkruimelen in een kommetje. De vetstof laten smelten, de melk bijgieten en tot 37?C verwarmen, over de gist gieten en vermengen. De suiker en het zout bijvoegen, dan in een keer al de bloem. Het deeg goed kneden tot het een homogene massa vormt en van de handen loskomt. Tot een bal rollen, bestrooien met bloem, bedekken met een linnen doek en op een lauwe plaats 1 a 2 uur laten rijzen tot het volume verdubbeld is. Het deeg op een plank opnieuw bewerken, eventueel een handgreep rozijnen bijvoegen en brioches vormen. Op een met boter ingesmeerde ovenplaat leggen, bedekken met een linnen doek en nogmaals laten verdubbelen van volume (ongeveer 30 minuten). Bestrijken met eierdooier en 15 minuten in een voorverwarmde oven (250?C) laten bakken.Om ronde brioches te maken, het deeg tot worsten rollen, er stukken afsnijden en deze in de handpalmen tot mooie ronde bolletjes vormen.

? Nadat ze 30 minuten op de oven plaat gerezen zijn, kunnen de eierdooier bestreken brioches versierd worden met suikerparels.

? Om spiraalvormige brioches te maken, het deeg (waaraan rozijnen werden toegevoegd) tot een rechthoek uitrollen. Dan bestrijken met een mengsel van boter en kaneel, in drieen vouwen en in dunne plakjes snijden. Elk tot een spiraal draaien.

? Deze opgerolde brioches worden gesneden uit een stevig opgerolde deegplak (zoals voor een biscuitrollade). Het deeg kan ook vooraf met een mengsel van gesmolten boter en kaneel bestreken worden. De rol wordt dan gewoon in plakjes gesneden (4) waarop m'n eventueel 2 reepjes deeg kruisgewijs over elkaar ken leggen.

Reacties op Brioches met rozijnen suiker en kaneel

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: