Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeienyoghurtrol


  • Ingredienten:
Voor het beslag :
4 eieren
80 g suiker
1 zakje Vanillesuiker
5 druppels Citroenaroma
100 g bloem
snufje zout.

Voor de vulling:
250 ml volle yoghurt
80 g suiker
sap van 1 citroen
250 g aardbeien, gepureerd
6 blaadjes Gelatine
75 ml heet water
100 g aardbeien, in stukjes
250 ml slagroom.

Voor de garnering:
Enkele aardbeien
Enkele pistachenootjes.
  • Beschrijving:
Oven voorverwarmen.De eieren, de suiker, de vanillesuiker en het citroenaroma in een mengkom dik schuimig kloppen. De bloem zeven en met het zout lepelsgewijs door het eimengsel spatelen. Het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uitstrijken. Het bakpapier aan de ?open kant? tot een opstaand randje vouwen om te voorkomen dat het beslag van de bakplaat loopt. Het gebak iets onder het midden in een voorverwarmde oven ca. 12 minuten bakken.

Het gebak direct na het bakken op een met suiker bestrooide theedoek (of stuk bakpapier) storten. Het bakpapier met koud water bestrijken en er voorzichtig maar snel aftrekken. Het gebak met behulp van de theedoek oprollen en laten afkoelen.Voor de vulling de yoghurt, suiker, het citroensap en de aardbeienpuree door elkaar roeren. De gelatine 10 minuten in ruim koud water weken, uitknijpen en in het hete water oplossen.

De slagroom stijf slaan en zodra het yoghurt-aardbeienmengsel geleiachtig begint te worden de slagroom en de stukjes aardbei erdoor spatelen.

De opgerolde biscuitrol voorzichtig afrollen, met twee derde van het yoghurt-aardbeienmengsel bestrijken en het gebak opnieuw oprollen. De buitenkant met het resterende aardbeienslagroommengsel bestrijken en er zoals op de foto met een vork diepe gleuven in maken.

Reacties op Aardbeienyoghurtrol

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: